Bistrița-Năsăud: Amenzi de peste 300.000 lei pentru cei care nu respectă restricțiile de circulație

0
1

Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi în valoare de peste 300.000 lei pentru persoanele care nu au respectat restricțiile de circulație. 

 

În ultimele 24 de ore, în județul Bistrița-Năsăud au fost angrenaţi în activităţi specifice 207 poliţişti, 92 de jandarmi și 43 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au efectuat 1.251 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu, în 683 de locații, iar cu ocazia controalelor nu au fost constatate nereguli.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate ieri, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat 126 de sancțiuni contravenţionale unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 291.000 de lei.

Jandarmii au verificat 342 persoane, aflate în 132 de locații, din 41 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.000 de lei.

Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.
Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, la sfârșit de săptămână sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.
Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean bistrițean, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gelu Voievod”, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.