Bistrița-Năsăud are și cel de-al doilea RT PCR funcțional, pentru depistarea CoVid-19

0
1

Ministerul Sănătății a acreditat, marți, laboratorul pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus, care funcționează la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Anunțul a fost făcut chiar de prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha. Astfel, este cel de-al doilea laborator din Bistrița-Năsăud în care vor fi prelucrate testele pentru CoVid-19.

După ce am anunțat că aparatul Real Time PCR al Direcției de Sănătate Publică testează independent, în această după-masă a fost acreditat și cel de-al doilea aparat deținut de Spitalul Județean de Urgență, fiind emis ordinul Ministrului Sănătății. De mâine, laboratorul RT PCR al Spitalului Județean va putea face și el testări validate pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud„, a anunțat prefectul Stelian Dolha.

Astfel, în județul Bistrița-Năsăud, testarea pentru COVID-19 se va face în două laboratoare:  cel de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și cel care funcționează în subordinea Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.