Un bărbat din municipiul Bistrița s-a urcat la volan rupt de beat. Noroc că a fost depistat rapid de polițiști, fiind astfel evitată producerea unei tragedii. Alte două persoane au fost prinse conducând autoturismele, fără a avea acest drept. În toate cele trei cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale.

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, joi 3 ianuarie, pe DN 17, prin localitatea Livezile, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 66 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei„, precizează Crina Sîrb, purtătorul de cuvât al IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

În aceeași zi, pe DN 17, prin localitatea Șintereag, polițiștii rutieri din Beclean au identificat în trafic un bărbat de 39 ani, din Reteag, în timp ce conducea un autoturism având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Drept urmare, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

 

Tot joi, polițiștii rutieri din Beclean au depistat în trafic, pe DJ 172 G, între localitățile Nușeni și Corvinești, o femeie de 43 ani, din Corvinești, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul în cauză i-a fost încredințat de un tânăr de 22 ani, din aceeași localitate, care ar fi cunoscut faptul că nu deține permis de conducere.

Atât femeia, cât și tânărul s-au ales cu dosare penale. Astfel, femeia este anchetată pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, în timp ce tânărul pentru încredințarea unui autovehicul unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere.