Mai mulți șoferi din Bistrița-Năsăud care au condus în weekend sub influența alcoolului sau fără permis s-au ales cu dosare penale. Unul dintre aceștia a provocat și un accident rutier.

 

 

Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din localitatea bistrițeană Blăjenii de Sus a provocat, vineri 26 iulie, un accident rutier, soldat cu pagube materiale, din cauză că nu a păstrat distanța regulamentară în raport cu autoturismul aflat în fața sa. Însă acesta nu a fost singurul motiv de producere a accidentului, fiindcă polițiștii au descoperit ulterior că bărbatul era și băut.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre de sânge care să stabilească alcoolemia.

S-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările pentru conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe.

 

Duminică 28 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat în trafic pe un bărbat de 30 de ani din Bistrița, care conducea un autoturism pe o stradă din municipiu. A fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de aproape 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru verificări, pe un bărbat de 63 de ani din Bistrița, care conducea un autoturism, pe raza municipiului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproape 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice.

În ambele cazuri, polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea sub influența băuturilor alcoolice, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

 

Confgorm sursei citate, în aceeași zi, în jurul orei 08.15, pe DN 17, pe raza localității Şieu Măgheruş, polițiștii Secției 4 au efectuat semnale pentru oprire unui autoturism condus de un bărbat. Conducătorul auto nu a oprit, continuându-și deplasarea. A fost urmărit până pe drumul comunal 31A, de pe raza aceleiași localități, unde a abandonat autoturismul şi a fugit.

La scurt timp, conducătorul auto a fost depistat și identificat polițiști ca fiind un tânăr de 20 de ani, din Bistrița. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de aproape 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot duminică, un tânăr de 19 ani, din Bistrița Bârgăului, a fost depistat de polițiștii Secției 2 în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza localității Livezile, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în aceeași zi, pe raza localității Dobric, polițiștii l-au depistat pe un tânăr de 21 de ani din Uriu, în timp ce conducea pe DJ 171 un autoturism, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.