Tot mai mulți cetățeni care locuiesc pe străzi de pământ private din municipiul Bistrița au manifestat interes față de demersurile pe care trebuie să le facă pentru ca aceste străzi să poată intra în administrarea Primăriei Bistrița, în acest fel fiind posibilă o modernizare a lor. Viceprimarul Cristian Niculae poartă discuții în acest sens cu cetățenii. 

 

La nivelul municipiului Bistrița, conform nomenclatorului stradal, există un număr de 461 de străzi. 254 dintre ele sunt străzi asfaltate, iar 207 străzi sunt străzi neasfaltate, așa zilele străzi de pământ sau străzi de piatră. Dintre cele 207 străzi de pământ, 95 sunt străzi private, iar 112 sunt în proprietatea municipiului Bistrița.

Într-o conferință de presă organizată săptămâna trecută, viceprimarul Cristian Niculae explica faptul că ”este foarte important ca toți cetățenii din oraș să știe că pe cele 95 de străzi private, Primăria Bistrița nu poate derula lucrări de investiții din bani publici, pentru că legea nu permite acest lucru. În majoritatea cazurilor, terenurile pe care trec aceste străzi sunt în proprietatea celor care au construite case în zonă, iar pentru a le putea moderniza, terenurile respective trebuie să treacă în domeniul public al municipiului. Pentru ca cetățenii să fie informați am decis ca în perioada următoare să amplasăm panouri la intrare pe fiecare stradă, prin care cetățenii vor fi informați că strada respectivă nu este în domeniul public al municipiului Bistrița” a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

Astfel, aceste declarații ale viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, au stârnit interesul mai multor cetățeni care locuiesc pe străzile private din Bistrița, un exemplu sunt și bistrițenii de pe strada Miron Cristea. Aceștia au avut o întâlnire cu reprezentanți ai Primăriei Bistrița, care le-au explicat oamenilor ce demersuri trebuie să facă pentru ca strada să poartă fi preluată în administrare de către Primăria Bistrița.

”Locuitorii de pe strada Miron Cristea au vrut să știe ce demersuri trebuie să facă pentru ca strada lor actualmente privată să poată fi asfaltată de către Primăria Municipiului Bistrița. M-am dus la ei, pentru a vedea la fața locului despre ce este vorba și pentru a le oferi informațiile necesare. Totodată am discutat și alte probleme referitoare la strada și zona în care locuiescOricine dorește să știe mai multe informații despre asfaltări sau întâmpină o problemă pe care Primăria are competența de a o rezolva, poate să mă caute la Primărie pentru discuții și clarificări” a mai precizat Niculae. 

În privința celorlalte 112 străzi de pământ aflate în proprietatea Primăriei Bistrița, dintre ele, 84 nu au lățimea necesară pentru a fi clasificate drept străzi, astfel că pe ele nu se pot executa lucrări de reabilitare.