Bistrițenii pot veni în sprijinul sinistraților. Un centru unde se pot face donații, înființat în municipiu

Bistrițenii care vor să vină în sprijinul familiilor afectate de fenomenele hidrometeorologice pot să facă donații într-un centru înființat la sediul unei organizații non-guvernamentale din municipiu. Se pot dona alimente neperisabile sau bunuri de imediată necesitate. 

La inițiativa Ministerului Afacerilor Interne, în mai multe județe din țară au fost înființate centre de colectare pentru sinistrați. Și în județul Bistrița-Năsăud funcționează de astăzi, 10 iulie, un astfel de centru.

Prefectura județului Bistrița-Năsăud și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud, cărora li s-au alăturat și voluntarii Asociației Impact Bistrița, au decis să vină în sprijinul persoanelor sinistrate din județele afectate de inundații din România prin înființarea centrului. Acesta funcționează timp de o săptămână, până pe data de 17 iulie, între orele 14:00 – 17:00, la sediul Asociației Impact Bistrița, din incinta Sălii Polivalente din municipiu, etaj 1, camera 9 (fostul spațiu al Universității Spiru Haret).

”Cetățenii sunt rugați să doneze alimente neperisabile, cu termen de valabilitate bun (conserve, apă, făină, ulei, zahăr, mălai, orez) sau bunuri de imediată necesitate – pături, saltele (în stare bună și curate)” spun reprezentanții Asociației Impact Bistrița.

Toate produsele donate vor fi strânse și, ulterior, trimise în zonele afectate de inundații.

La nivel național, numai în urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate luni, 9 iulie, s-au semnalat efecte negative în Bucureşti şi în 41 de localităţi din 20 de judeţe.

FOTO: ISU B-N

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.