Trei echipe de robotică din Bistrița-Năsăud sar în ajutorul personalului medical care muncește în spitalele din orașele lor. Rste vorba despre echipele de robotică „Cybersoul” de la Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud și „Esentza Robotics”  și „Esentza Revolution” de la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean.

 

Echipa de robotică „Cybersoul” a Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud a confecționat și livrat primele viziere pentru personalul medical de la Spitalul Orășenesc Năsăud, dar și pentru cel din policlinică.

Proiect, în regim voluntariat, la sugestia celor de la Asociația Nație prin Educație-organizatorii competiției de robotică, la care s-a aliat și Clubul de Robotică „CYBERSOUL” de la CNGC pentru confecționarea vizierelor pentru personalul medical din Spitalul Orășenesc Năsăud și Serviciul Ambulatoriu.
Azi (n. r. – miercuri, 25 martie) au fost „livrate” primele produse ale tinerilor robotiști CNGC„, au scris pe pagina de Facebook, reprezentanții Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud.

Imagine

Imagine

De asemenea și membrii echipelor de robotică de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean – Esentza Robotics & Esentza Revolution –   au trecut început să confecționeze viziere care să fie donate personalului medical din cadrul Spitalului Orășenesc Beclean. Ei spun că folosesc o folie de laminat, iar partea de susținere este tipărită 3D.

La sugestia celor de la Nație prin Educție echipele de robotică Esentza Robotics & Esentza Revolution au folosit prototipul celor de la Prusa pentru a crea viziere. Vizierele le vor pune la dispoziția Spitalului Orășenesc Beclean.
Avantajul unei viziere este faptul că se poate spăla, dezinfecta și folosi ori de câte ori este nevoie.
Sperăm ca vizierele să fie de folos personalului medical.
În proiect au fost implicați elevii Vlad Oprea, Marian Polman și Patrick Haiduc.

1. Folia este obținută dintr-o folie de laminat
2. Partea de susținere este tipărită 3D” au scris cei de la Revista Esentza pe pagina lor de Facebook.

Imagine