Un bust al poetului Adrian Păunescu a fost dezvelit în orașul Năsăud din județul Bistrița-Năsăud, în cadrul unui eveniment dedicat marelui poet Adrian Păunescu. 

Casa de Cultură ”Liviu Rebreanu” din orașul Năsăud a găzduit, joi după-amiaza, o serie de acțiuni dedicate poetului Adrian Păunescu. Scopul acestora a fost, potrivit organizatorilor, de a aduce aminte de poetul care a îndrăgit atât de mult orașul academicienilor.

Cu prilejul acestui eveniment, a fost dezvelit și un bust al poetului patriot, investiția în realizarea acestuia fiind susșinută financiar de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Bustul poetului este situat în parcul din vecinătatea Casei de Cultură ”Liviu Rebreanu” din Năsăud.

Personalitatea, opera și geniul poetului Adrian Păunescu este vie în orașul iubit atât de mult de el: Năsăud! Am avut onoarea să îl cunosc personal pe Marele Poet, am vibrat la melodiile Cenaclului Flacăra și am trăit emoția și versurile poeziilor lui Adrian Păunescu, atât când eram adolescent, cât și acum! El este viu în sufletele noastre, în mințile celor care au auzit măcar odată versuri și l-au cunoscut. La Năsăud, la umbra statuii lui Adrian Păunescu, întreaga familie Păunescu s-a reunit. Și alături de el, toți cei care iubim România, românii și acest spirit minunat care nu va muri niciodată!”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Suita de acțiuni organizate în memoria poetului a continuat cu lansarea volumului „Adrian Păunescu și Misterul Năsăudean” – autor prof. Ana Vaida, volum publicat în 300 de exemplare, sprijinul financiar fiind asigurat de Primăria orașului Năsăud.

Totodată,  seara dedicată poetului Adrian Păunescu s-a încheiat printr-un concert folk – Cenaclul Flacăra – susținut de fiul poetului, Andrei Păunescu, și invitații săi.

Cenaclul Flacăra și Preotul Doru Gheaja în recital extraordinar la Năsăud! #AdrianPăunescu#CenaclulFlacăra

Publicată de Emil Radu Moldovan pe Joi, 12 septembrie 2019