Primăria Municipiului Bistrița și Asociația RoRec, alături de operatorul local partener organizează în luna iunie o acțiune specială de colectare a deșeurilor electrice. Aceasta face parte dintr-o amplă campanie organizată cu ocazia Zilei Mediului în peste 20 de județe din țară.

În Bistrița, programul de colectare se desfășoară între 1-15 iunie prin Serviciul de preluare și ridicare a deșeurilor electrice de la domicilii și sedii de firme sau instituții.

Persoanele care vor să participe și să scape de deșeurile electrice, trebuie doar să sune la 0800.444.800 sau să intre pe www.colecteaza.ro și află cum se poate debarasa responsabil și corect de aceste deșeuri, dar și ce premii sunt puse la bătaie.

Cu un simplu apel la TelVerde 0800.444.800 (gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă) sau prin completarea formularului de pe colecteaza.ro puteți face curat în casele și birourile dumneavoastră, eliberându-le de aparate electrice și electronice inutile. Și puteți câștiga premii de la partenerii programului!„, transmite Asociația Rorec.

Cetățenii care au de predat deșeuri electrice sunt invitați să sune de luni până vineri – între orele 9.00-17.00 – la numărul gratuit 0800.444.800 sau să plaseze o comandă de preluare pe formularul de comenzi online colecteaza.ro

De asemenea, de luni până vineri între orele 09.00.-17.00 și sâmbătă 6 iunie, între orele 09.00 -16.00, deșeurile electrice vechi sau stricate pot fi predate direct la Centrul de Colectare DEEE din Bistrita, str. Zefirului, nr.1.

Firmele și instituțiile care doresc să caseze echipamentele electrice și electronice în conformitate cu legislația în vigoare ce vizează managementul deșeurilor, pot da comandă atât prin TelVerde cât și online, pe colecteaza.ro Pentru instituții și firme se oferă documentația necesară raportărilor fiscale și juridice.

Echipele operatorilor locali parteneri vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Important! Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanța minimă obligatorie față de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mânuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi. Iar cetățenii care vor preda deșeurile sunt rugați să poarte mască în momentul predării deșeurilor și al completarii taloanelor de participare la campanie„, mai precizează organizatorii campaniei.

Premiile puse la bătaie sunt 5 blendere Tristar, un aspirator Philips și un cuptor cu microunde digital Candy! Tombola cu premii la care vor fi aflați câștigătorii campaniei va avea loc în data de 16 iunie, la ora 12.00, la la Centrul de Colectare DEEE Bistrița.

Imagine