Astăzi, în 2 tabere organizate în Sângeorz-Băi, misiunea comună a polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și specialiștilor antidrog a fost una: SIGURANȚA COPIILOR.

Peste 200 de preșcolari și elevi au interacționat astăzi, 2 august, cu oamenii legii, iar activitățile au fost desfășurate de polițiști în cadrul campaniilor „Dincolo de aparențe” și „Vacanță în Siguranță!”.

Așadar, polițiștii de la Acțiuni Speciale, Criminalistic și Rutieră au fost implicați într-o altfel de „misiune” decât cele pentru care se pregătesc și pe care le desfășoară zilnic. Astfel, alături de polițiștii de la Prevenirea Criminalității și Siguranță Școlară, jandarmi, pompieri și specialiști antidrog s-au asigurat de faptul că tinerii veniți în tabere dețin toate cunoștințele necesare siguranței lor. 

Copiii prezenți în cele 2 tabere au repetat regulile de circulație și au „probat” aparatura și tehnica din dotarea oamenilor legii. Tinerii liceeni și-au testat agilitatea și atenția în descoperirea unor „probe” găsite într-un „loc al faptei” și au experimentat ochelarii care imită optic efectele consumului de alcool și droguri. 

În tabăra pentru românii de pretutindeni „ARC” găzduită, în perioada 18 iulie-15 august 2022, de către Centrul de Agrement Sângeorz-Băi, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineri Bistrița-Năsăud, polițiștii au interacționat cu aproximativ 130 de copii. În tabăra organizată de Centrul Misionar  de tineret ”Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, alți 80 de elevi au fost pregătiți pentru vacanță în siguranță.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud