Primăria Bistrița a cumpărat o clădire situată pe strada Alexandru Odobescu din municipiu în care urmează să fie mutată întreaga activitate a Direcției de Venituri. Este vorba despre clădirea în care funcționa Banca ”Unicredit Țiriac Bank”.

În prezent, Direcția de Venituri funcționează într-un imobil situat tot pe strada Alexandru Odobescu, dar pentru că municipalitatea a reușit să obțină un preț foarte bun pe noua clădire a preferat să o achiziționeze. În plus, suma necesară acestei investiții a fost cuprinsă în bugetul pe anul trecut, fiind vorba despre suma de 450.000 de euro.

”Primăria a achiziționat această clădire. S-au dat undeva în jur de 438.000 de euro, eu zic că un preț foarte bun. Aș vrea să facem un calcul simplu, dacă din 438.000 de euro scădem 10.000 de euro pe ar de teren în zona istorică, acesta fiind un preț minim, ajungem undeva cu un preț al construcției de 300 de euro pe metru pătrat, ceea ce din punctul meu de vedere e foarte, foarte bun. Clădirea este achiziționată, suntem în etapa de achiziționare pentru dotări. E o procedură care e puțin mai lungă și urmeză apoi o altă procedură, care se pare că va fi la fel de lungă – autorizarea ISU” a declarat Gelu Muthi, viceprimarul municipiului Bistrița.

Reprezentanții autorităților locale estimează că noul sediu ar putea fi funcțional abia de anul viitor.

Municipalitatea a preferat să cumpere noul imobil și să mute activitatea Direcției Venituri întrucât reabilitarea vechiului sediu al direcției avea costuri prea mari.

La reabilitarea celei vechi era o sumă ceva mai consistentă și am înțeles că ar fi și un proiect pe fonduri europene, ceea ce însemna că trebuia să așteptăm și având în vedere că am reușit să obținem un preț excepțional, nu merita ratată. Cu siguranță și la cealaltă clădire îi vom găsi o destinație potrivită astfel încât să intre și ea în circuitul Primăriei să spun așa” a mai completat viceprimarul Gelu Muthi.

Aatfel, de anul viitor, dacă toate autorizațiile vor fi obținute, Direcția de Venituri din cadrul Primăriei Bistrița se va muta în casă nouă, la câțiva pași de vechiul sediu de pe strada Alexandru Odobescu.