Cea de-a treia ediție a „Săptămânii meseriilor”, între 25 și 29 martie

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud organizează, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistriţa, implementat cu sprijinul Primăriei municipiului Bistriţa şi a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, o nouă ediţie a „Săptămânii meseriilor”.

Cuprinzând concursuri pe meserii dedicate elevilor din unităţile de învăţământ cu specific profesional din judeţul Bistriţa-Năsăud, şirul de activităţi va avea loc în perioada 25-29 martie 2019. Acestea sunt desfăşurate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi societăţi private din judeţ.

Una dintre cele mai importante provocări înregistrate în comunităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud este legată de adaptarea scăzută a competenţelor absolvenţilor de studii profesionale la necesităţile de forţă de muncă. Dacă în cele mai multe state europene cooperarea între mediul economic şi unităţile de învăţământ este puternic înrădăcinată, reuşindu-se crearea unor modele de parteneriat care permit dezvoltarea sinergică a societăţii, în România această practică nu este încă valorificată suficient.

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistriţa, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud organizează, din anul 2017, concursuri pe meserii care aduc împreună elevi, cadre didactice, experţi, unităţi de învăţământ şi societăţi private din judeţ.

Prin intermediul acestor activităţi, liceele profesionale şi firmele din judeţ au oportunitatea de a-şi cunoaşte reciproc nevoile şi de a iniţia activităţi menite să contribuie la soluţionarea problemelor existente.

Astfel, cea de-a treia ediţie a „Săptămânii meseriilor” presupune organizarea următoarelor concursuri:

  • Concursul „Mecanicul viitorului”, destinat elevilor din licee cu specializări „Mecanic auto”, va fi organizat în 25.03.2019, la Comsig Grup SRL, Str. Libertăţii, nr.15A, Bistriţa, începând cu ora 10.00;
  • Concursul „Voi fi chef”, destinat elevilor din licee cu specializare „Turism şi alimentaţie” (bucătar), va avea loc în 26.03.2019, la „Pizza de Casă” (Lordinu SRL), B-dul Republici, nr.81, Bistriţa, începând cu ora 10.00;
  • Concursul „Sudorul european”, destinat elevilor din licee cu specializare „Sudor”, va avea loc în 27.03.2019, la Comelf SA, Str. Industriei, Nr.4, Bistriţa, începând cu ora 10.00.
  • Concursul „Descoperă Bistriţa-Năsăud”, destinat elevilor din licee cu specializări „Tehnician în turism”, se va desfăşura în 28.03.2019, la Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Str. P. Ispirescu, Nr.15A, cu sprijinul Sfara Tours SRL, începând cu ora 10.00.

Câştigătorii concursurilor vor fi premiaţi de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi partenerii din mediul privat, vineri, 29 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.