Cele mai performante companii care își desfășoară activitatea pe raza județului Bistrița-Năsăud vor fi premiate în cadrul Galei ,,Topul Firmelor ediția 2019”, evenimentul fiind organizat an de an de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud. 

Ediția din acest an a Topului județean al Firmelor este programată pentru data de 24 octombrie.

La 24 octombrie, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud conferă distincțiile pentru firmele de top, în cadrul unei Gale festive, evenimentul fiind, în același timp, un prilej de a împărtăși exemple de succes pentru firmele care se vor naște și crește în anii următori, precum și un moment de relaxare, alături de Directia 5, Hypnotique – Electric Violin Band și prezentatorea Iuliana Tudor”, arată organizatorii evenimentului.

Potrivit Camerei de Comert și Industrie Bistrița-Năsăud, ”pentru anul 2019, in constructia clasamentului, s-au luat în considerare firmele care se încadrează din punct de vedere al criteriilor de valoare pe locurile 1-3 considerându-le ca fiind „firme de top”, într-un efort susținut de încurajare a unor practici de afaceri deosebite, dezvoltate de companii extraordinare care pot deveni exemple de bune practici pentru firmele care se vor naste și crește în anii următori”.

Criteriile utilizate la realizarea clasamentului sunt cifra de afaceri, profitul, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat, ele fiind calculate automat în baza datelor de bilant.

Ca în fiecare an, clasamentul se realizeaza pe șapte domenii mari de activitate: Industrie; Cercetare – Dezvoltare si High Tech; Agricultura, Silvicultura si Pescuit; Constructii; Servicii; Comert si Turism.

Rezultatele clasamentului sunt publicate în „Catalogul Firmelor de Top 2019”.

La ediția de anul, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud a premiat 224 de companii și, ca noutate, au fost premiate și două ONG-uri, fiind vorba despre Asociația Autism Europa și Asociația Tășuleasa Social, care au contribuit la bunul renume al județului atât în țară, cât și în străinătate.