În această dimineață, începând cu ora 08:00, a început vaccinarea direct din mașină în parcarea de la B1 Retail Park Bistrița. Centrul drive-through, care are amenajate trei fluxuri de vaccinare, va funcționa în zilele de sâmbătă și duminică (8 și 9 mai), în intervalul orar 08:00 – 20:00. Până la ora 11.30 au fost vaccinate 188 de persoane.

 

UPDATE: 

La ora 13:00 erau vaccinate deja 255 persoane. Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a anunțat că vor fi suplimentate dozele de ser Pfizer pentru centrul drive-through.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Pentru cele două zile, autoritățile au asigurat 576 de doze de vaccinPfizer, câte 288/zi, pentru bistrițenii care nu au reușit să se imunizeze contra CoVid-19 până acum.

În 3 ore și jumătate de la deschiderea centrului au fost vaccinate deja 188 de persoane.

Prefectul Stelian Dolha spune că acțiunea va fi repetată și weekendul viitor în municipiu, iar ulterior vaccinarea va fi intensificată și în mediul rural, sub forma unei caravane.

„Vaccinarea este salvarea noastră pentru intrarea în normalitate. Este un început bun. Am vorbit cu oamenii si unii erau deja de la 7 prezenți. La 8 fără un minut deja e coadă de mașini. Vremea ține cu noi. Ar trebui sa folosim toate vaccinurile pe care ni le-am pregătit pentru aceste două zile, adică 300 pe zi. O sa repetăm această acțiune în weekend-ul viitor. Apoi vom intensifica vaccinarea și în mediul rural, sub forma unei caravane”, a a spus prefectul.

Tot ce trebuie să facă persoanele pentru a beneficia de imunizare este să vină cu mașina, să prezinte actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare și pe care îl puteți descărca de aici: https://bn.prefectura.mai.gov.ro/…/chestionar_triaj…
Accesul în zona de vaccinare se face de pe str. Grănicerilor (zona poligon).
Pentru administrarea celei de-a doua doze Pfizer, cetățenii se pot prezenta ulterior fie la sesiunea drive-through de peste trei săptămâni, fie la oricare dintre centrele la care se realizează imunizarea cu acest ser.

ImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud