Un bărbat din comuna Matei, județul Bistrița-Năsăud, a fost trimis în judecată de procurorii bistrițeni, după ce, pe 6 decembrie 2019, l-a înjunghiat pe un alt bărbat în urma unei altercații. Ambii erau ciobani și munceau la o stână aflată pe raza aceleiași comune, iar în ziua respectivă consumaseră alcool.

 

În ziua de Moș Nicolae a anului trecut, doi ciobani din comuna Matei s-au luat la harță după ce au băut bine. Unul dintre ei l-a lovit pe celălalt cu o bâtă, iar acesta a ripostat cu un briceag și și-a înjunghiat tovarășul. Un dintre lovituri a fost la nivelul abdomenului, iar cealaltă în zona feței (Vezi AICI).

Ambii au ajuns la spital, însă cel înjunghiat a avut nevoie de urgență o intervenție cirurgicală, întruâct a suferit un șoc hemoragic. Ulterior acesta a avut nevoie, potrivit procurorilor, de circa 35 de zile de îngrijiri medicale.

Agresorul a ajuns în arest preventiv, iar recent a fost trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor, el aflându-se în continuare după gratii.