Circa 500 de bistrițeni au studiat ofertele angajatorilor, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Bistrița (FOTO/VIDEO)

Circa 500 de bistrițeni au fost prezenți, vineri, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud. Angajatorii din județ au venit cu peste 600 de oferte pentru cei dornici să se angajeze. 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud a organizat vineri, la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil” din municipiu, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment  dedicat tuturor persoanelor care doresc să se angajeze.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan, au fost contactați în vederea participării la bursă 170 de agenți economici. Dintre aceștia, 55 au răspuns afirmativ, oferind 621 de locuri de muncă.

Oferta a cuprins mai multe locuri de muncă pentru cei cu studii medii și profesionale (peste 400) decât pentru absolvenții de studii superioare (25). Pe lângă agenții economici din mediul privat, la bursă au participat cu standuri și reprezentanții Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud și ai Penitenciarului Bistrița.

Și bistrițenii aflați în căutarea unui loc de muncă s-au arătat interesați de acest eveniment și s-au prezentat în număr mare la bursă. Conform estimărilor directorului executiv al instituției, aproape 500 de persoane au trecut pe la standurile angajatorilor și au cerut informații cu privire la locurile de muncă vacante.

După ce au studiat oferta angajatorilor, unii dintre participanți au afirmat că nu au găsit nimic pe placul lor, dar au fost totuși interesați de cursurile de formare profesională. Au existat însă și participanți care au găsit locuri de muncă pe placul lor, mulți fiind interesați în special de ofertele companiilor din sectorul industrial.

Printre cei care au participat la bursă s-au numărat și persoane private de libertate, care execută pedepse în regim deschis și semideschis în Penitenciarul Bistrița, au participat la bursă. ”Un grup de persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Bistriţa, a participat vineri, 12 aprilie 2019, la Bursa Locurilor de Muncă, găzduită de Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” Bistriţa, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud”, a precizat comisar de penitenciare Cosmin Părăuan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița.

Deţinuţii care au discutat cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis sau semideschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată. Totodată, persoanele condamnate selectate sunt din rândul celor apte pentru muncă din punct de vedere medical, calificaţi profesional sau necalificaţi, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie.

”Participarea deţinuţilor la Bursa Locurilor de Muncă urmăreşte sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate”, mai spune purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.