Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, o avertizare nowcasting Cod galben de furtună pentru mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, în localităţile Bistriţa, Feldru, Teaca, Rebrişoara, Dumitra, Livezile, Şintereag, Şieu-Măgheruş, Şieu, Şieuţ, Budacu de Jos, Mărişelu, Dumitriţa, Galaţii Bistriţei, Cetate, Monor, Sânmihaiu de Câmpie, Milaş din judeţul Bistriţa-Năsăud, averse vor depăşi local 25 l/mp şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

ANM mai precizează că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Totodată, la nivel național, până joi, 1 august, la ora 23:00, este în vigoare și o informare meteorologică, fiind vizate fenomene precum instabilitate atmosferică. ”Îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp”, arată ANM.