Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben și cod portocaliu de vreme rea, valabile inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud.

Astfel, pentru duminică 23 februarie între orele 06.00 – 18.00, meteorologii au emis o atenționare de cod galben de intensificări ale vântului la munte.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, vor fi și în nord-vestul țării.

Imagine

O a doua atenționare de cod galben de intensificări ale vântului a fost emisă de ANM pentru cea mai mare parte a țării, valabil de duminică 23 februarie, ora 18.00 până luni 24 februarie, ora 18.00.

Astfel, din seara zilei de duminică 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

Vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă în zona montană, valabil în perioada duminică 23 februarie, ora 20.00 – luni 24 februarie, ora 18.00.

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1.600 m.

Imagine