Populația din mai multe zone ale județului Bistrița-Năsăud a fost alertată prin sistemul Ro Alert cu privire la codul roșu emis de meteorologi, fiind vizate fenomente precum averse ce vor cumula 35-45 l/mp, posibil grindină de dimensiuni mari, intensificari ale vântului cu rafale de 90….110 km/h, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice (valabil pana la ora 18.00).

Astfel de notificări au primit cetățenii din localitățile Bistrița, Beclean, Lechința, Șintereag, Șieu – Măgheruș, Nuseni, Matei, Budacu de Jos, Șieu – Odorhei, Marișelu, Galații Bistriței, Târlișua, Zagra și Telciu. Oamenilor li s-a recomandat să se adăpostească în clădiri și să evite părăsirea acestora, existând pericol de accidente.

Fenomenele meteorologice au provocat și probleme în unele zone din județ, unde au fost puși la pământ mai mulți copaci.

Cimitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud informează că în aceste momente se intervine astfel:

  • pe DN 15 A, în zona Dealul Herinei – intervine un echipaj de pompieri de la Punctul de Lucru Lechința;
  • în oraș Beclean (copac căzut pe calea ferată) – intervine un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii Beclean și lucrători din cadru gării GFR Beclean;
  • localitatea Viișoara – intervine un echipaj de pompieri din cadrul Deta;amentului de Pompieri Bistrița;
  • în municipiul Bistrita, pe strada Burgului și în Parcul Municipal – intervin lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița.

De asemenea, la Beclean, vântul puternic a provocat pagube și pe drumul Rusului, unde o bucată de acoperiș a căzut peste cablurile de electricitate, acestea fiind doborâte la pământ. Echipajele Electrica au fost deja alertate.

FOTO: Știri din Beclean