Firma care se ocupă de colectarea deșeurilor din județul Bistrița-Năsăud a împărțit, săptămâna aceasta, atât în municipiul Bistrița, cât și în celelalte orașe, pliante privind noile reguli de ridicare a deșeurilor menajere și reciclabile, destinate celor care stau în case.  Președintele Asociației Bistrița Civică, Florin Chereji, atrage atenția însă, că sunt o serie de probleme.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Florin  Chereji spune că mai întâi de toate nu sunt amenajate platforme de colectare în zonele cu case/locuințe individuale destinate exclusiv deșeurilor reciclabile, așa cum scrie în pliant, containerele semi-îngropate fiind marea majoritate pe platformele de la blocuri.
Dacă reciclabilele plastic/metal pot fi ridicate din fața casei depozitate în sacul galben, de ce nu ar putea fi ridicate și reciclabilele hârtie/carton/sticlă tot din fața casei, depozitate în sac de altă culoare, de exemplu albastru? De ce să facă cetățenii de la case 200-300 m până la cea mai apropiată platformă cu containere semi-îngropate?„, a mai scris președibtele Asociației Bistrița Civică.

Imagine

Acesta mai arată faptul că, nu este explicat clar care ambalaje de hârtie/plastic se aruncă la reciclabile și care la menajere.
-„Hârtia de la pachetele de unt unde se aruncă? Caserolele de la produse din carne? Pungile de la cafea, pe o față au hârtie, pe alta folie metalică. Foliile de plastic de la mezeluri unde se pun? Cutiile de carton în care se livrează mâncare (în special pizza)?„, a mai scris Chereji.