Primăria Bistrița a obținut finanțare europeană în valoare de peste 6 milioane de euro pentru un proiect care prevede reabilitarea unor corpuri de clădire ce aparțin Colegiului Tehnic ”Grigore Moisil” din municipiu. Contractul de finanțare a fost semnat în primăvara acestui an, recent fiind demarate și lucrările, astfel că, în prezent, unitatea de învățământ este în plin șantier. 

Proiectul intitulat “Reabilitarea si modernizarea Colegiului Tehnic Grigore Moisil, corp A, B si C, municipiul Bistrita” are o valoare de 30,1 milioane lei. În acest moment, lucrările sunt în plină desfășurare.

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, explica în momentul în care a fost semnat contractul că într-unul dintre cele 3 corpuri care vor fi reabilitate va fi amenajat un cămin-internat pentru elevii din mediul rural care studiază la această unitate de învățământ. Camerele vor fi de câte două persoane și vor fi dotate cu baie proprie. În celelalte două corpuri care vor fi reabilitate vor fi amenajate ateliere și laboratoare pentru elevi.

Principalul obiectiv al proiectului este de a reabilita şi moderniza așadar clădirile existente, în vederea asigurării unor spaţii moderne pentru desfăşurarea activităţilor specifice învățământului preuniversitar.

Autoritățile locale dau asigurări că lucrările vor fi finalizate în anul 2021. ”Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” va fi un liceu modern și dotat, pregătit pentru a oferi elevilor cele mai bune condiții de învățătură”, spune viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

Totodată, reprezentanții Primăriei Bistrița mai spun că în următorii doi ani, șapte școli și două grădinițe din oraș se vor moderniza și reabilita complet, în unele dintre acestea lucrările fiind deja demarate, așa cum este și cazul Colegiului Tehnic ”Grigore Moisil”.