Comercianți de produse contrafăcute, amendați de polițiști! Doi s-au ales cu dosare penale

Doi comercianți din Bistrița-Năsăud sunt anchetați de polițiști după ce au fost prinși, joi, de polițiști comercializând produse contrafăcute. Bineînțeles, prețurile de vânzare a produselor erau net inferioare decât cele ale produselor originale. 

 

Doi comercianți, unul din Bistrița și celălalt din Năsăud, au fost amendați de aoamenii legii, iar acum sunt și anchetați după ce au oferit spre vânzare haine, accesorii sau parfumuri contrafăcute. Asta după ce, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și desfășurat, joi, controale pe  linia combaterii fenomenelor ilicite din domeniul drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, în întreg județul.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate două infracțiuni de punere în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. De asemenea, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.500 lei„, a precizat purtătorul de cuvât al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Astfel, într-un magazin din municipiul Bistrița, polițiștii au identificat ca fiind expuse spre vânzare diferite produse de îmbrăcăminte şi accesorii care poartă reprezentări grafice ce indică mărci notorii identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România. Produsele erau oferite la preţuri net inferioare celor originale regăsite în comerţ, fiind ambalate şi etichetate în mod asemănător produselor noi regăsite în magazine.

„Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, precizează prutătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Acesta nu a fost singurul caz, întrucât în aceeași zi a fost depistat  în Piața Agroalimentară din orașul Năsăud un bărbat care comercializa alte produse contrafăcute.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, care, în calitate de reprezentant al unei întreprinderi familiale, avea expuse spre vânzare parfumuri de diferite mărci despre care există suspiciunea că fac obiectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, explică Crina Sîrb.

Parfumurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.