Concert al Grupului Distinto și spectacol de patinaj artistic, la Bistrița, de Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Naţionale va fi sărbătorită și la Bistrița, organizatorii pregătind pentru data de 15 ianuarie un spectacol ce va avea loc în faţa Palatului Culturii din Bistriţa.

”Sunteţi invitaţi cu toţii să vă bucuraţi de feeria iernii şi să urmăriţi un concert extraordinar susţinut de Grupul Distinto pe patinoarul Ice Arena. De asemenea, bistriţenii vor putea viziona, pentru prima dată, un show de patinaj artistic cu campioane naţionale şi internaţionale” precizează reprezentanții Palatului Culturii Bistrița.

Evenimentul are loc pe 15 ianuarie, de la ora 18:00, organizatori fiind Palatul Culturii şi Primăria municipiului Bistriţa.

 

Ziua de 15 ianuarie, care reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu, a fost desemnată drept Ziua Culturii Naţionale la data de 16 noiembrie 2010, când Camera Deputaţilor a adoptat, un proiect de lege în acest sens, act normativ ce a întrunit 175 de voturi favorabile, unul împotrivă şi două abţineri. Proiectul a fost iniţiat de 50 de deputaţi şi senatori PSD şi de liberalul Mircea Diaconu, care a semnat această iniţiativă.

Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naţionale a fost semnat la 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în Monitorul Oficial din 13 decembrie 2010.

Şi în alte ţări europene, Ziua Culturii Naţionale omagiază oameni de cultură remarcabili, reprezentativi pentru fiecare stat în parte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.