Primăria Prundu Bîrgăului a reușit să acceseze o finanțare de 2,6 milioane de lei pentru realizarea unor lucrări de reabilitare și eficientizare energetică a școlii generale cu clasele I-IV din localitate. Clădirea, în care învață peste 200 de elevi, va fi modernizată și reabilitată energetic, banii pentru realizarea investițiilor urmând să fie alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală și din bugetul local.

Este o investiție așteptată și extrem de necesară pentru dezvoltarea infrastructurii școlare în comuna Prundu Bîrgăului. După finalizarea acestor lucrări, elevii vor desfășura orele de curs în condiții moderne. Cu această investiție, mai facem un pas important în modernizarea întregii infrastructuri școlare din comună. Am finalizat o grăiniță modernă, lucrăm la o nouă clădire pentru elevii din ciclul gimnazial, am semnat un contract de finanțare pentru o nouă grădiniță la Susenii Bîrgăului și suntem în procedură de achiziție cu acest proiect, de reabilitare energetică a școlii cu clasele I-IV. Pentru noi este foarte important ca elevii să aibă condiții moderne, europene în școli” spune primarul comunei, Doru Crișan.

Proiectul intitulat “REABILITARE ȘI EFICIENTIZARE ENERGETICĂ ȘCOALA GENERALĂ CLASELE I – IV ÎN COMUNA PRUNDU BÎRGAULUI, JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD” are o valoare de 2,684.471,70 lei și presupune reabilitarea termică a clădirii (P+2E), modernizarea acoperișului cu o învelitoare nouă, din țiglă sau tablă, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu una nouă, modernă și performantă energetic.

De asemenea, se vor revizui finisajele pereților și ale tavanelor, se vor înlocui pardoselile existente cu pardoseli noi și performante, se vor realiza termoizolațiile necesare atât la pereți exteriori cât și la planșeul de la ultimul nivel, se vor înlocui toate instalațiile cu unele noi și moderne.