Consilierul local bistrițean Sorin Hangan (PNL) spune că îi va cere primarului Ovidiu Crețu o întâlnire pentru a stabili priorităţile pe anul 2019. Alesul local liberal mai spune că o administrație eficientă trebuie să aibă aprobat bugetul încă din luna decembrie și că e neproductiv să fie finanțate multe proiecte și să fie realizate foarte puține.

 

O să-i cer primarului Ovidiu Creţu să avem o întâlnire pentru a stabili priorităţile pe anul 2019. Suntem în luna martie şi nu avem buget. O administraţie eficientă trebuie să aibă bugetul aprobat încă din luna decembrie, iar lista de investiţii trebuie să fie pregătită încă din luna martie.

Nu mai trebuie să ratăm şi acest an. E neproductiv să finanţăm multe proiecte şi să realizăm puţine. Nu e normal să mai transferăm banii de pe un an pe altul. Dacă vrem să fim eficienţi trebuie să nu ne mai amăgim singuri„, a scris pe Facebook, consilierul liberal bistrițean Sorin Hangan.

Potrivit alesului liberal strategia de dezvoltare a Bistriței, document aprobat în Consiliul Local de toate partidele, a fost abandonată de municipalitate în favoarea proiectelor persoanel ale primarului Ovidiu Crețu.

Sunt câteva proiecte care pot fi realizate dar pentru asta e nevoie de o reconfigurare şi o prioritizare a investiţiilor, altfel rămânem blocaţi în câteva iniţiative care nu ne duc înainte.

Avem o strategie de dezvoltare a oraşului care e un document aprobat de toate partidele politice şi pe care l-am abandonat în favoarea proiectelor personale ale primarului. Chiar dacă suntem mult în urmă, trebuie să privim spre viitor şi să ne concentrăm pe proiectele urgente şi importante„, arată Sorin Hangan.

Suntem un grup de consilieri cu reprezentare importantă şi cred că de fiecare dată propunerile noastre au contribuit la dezvoltarea oraşului. Despre cât de bine se realizează investiţiile, dacă ele se fac la timp şi de calitate este o problemă a domnului primar şi a executivului şi aici avem obiecţiile noastre, dar asta e o altă discuţie.

Aştept un răspuns clar din partea primarului Ovidiu Creţu şi sper să avem o dezbatere serioasă pe buget împreună cu toţi cetăţenii bistriţeni interesaţi şi care au propuneri concrete în acest sens„, a conchis alesul liberal bistrițean.