Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a alocat 3,65 milioane lei, prin rectificare bugetară pentru cei din prima linie! Angajații instituțiilor de cultură, trimiși în șomaj tehnic

0
1

Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud a alocat, marți, 3,65 milioane lei din bugetul judeţului pentru a achiziționa materiale de protecție pentru cei  aflați în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Banii au fost redistribuiți, prin rectificare bugetară, de la instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean și de la Sport – CS Gloria 2018 -, având în vedere că în această perioadă nu au loc evenimente culturale și sportive.

 

Angajații instituțiilor de cultură din subordinea Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, respectiv Centrul Județean pentru Cultură, Complexul Muzeal și Biblioteca Județeană, vor intra în șomaj tehnic. Doar personalul de pază și cei care asigură continuitatea, conform legii, scapă de măsura șomajului tehnic.

Conform modificărilor făcute aseară (n. r. – marţi seara, în şedinţa de Guvern), suntem eligibili cu instituţiile de cultură pentru a aplica la şomajul tehnic.  În urma discuţiilor cu colegii noştri care manageriază aceste instituţii, la aceste instituţii va rămâne personalul de pază şi cel care asigură continuitatea conform legii. Restul colegilor noştri, pentru această perioadă cât avem stare de urgenţă şi nu vom avea activităţi culturale, va rămâne în şomaj tehnic. Facem econnomii absolut peste tot unde se pot face şi împreună cu dvs. vom face toate eforturile necesare ca să asigurăm toate materialele de protecţie de care cei din prima linie au nevoie. E nevoie să fim solidari cu Guvernul României, cu toate instituţiile implicate în combaterea acestei crize provocate de Covid-19„, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, în ședința  de azi, susținută în sistem videoconferință.

Astfel au fost disponibilizată suma de 3.650.000 lei, care va fi folosită pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru cei  aflați în prima linie în lupta împotriva COVID-19. De aceste echipamente vor beneficia cadrele medicale din spitale, toți cei angrenați în situația de urgență „din stradă” și reprezentanții DGASPC.

Potrivit lui Radu Moldovan, urmează să se defăşoare procedurile de achiziţie conform legislaţiei în vigoare, pentru a asigura aceste echipamente.

Dacă această criză se va prelungi şi va fi necesară o nouă rectificare pentru finanţarea altor echipamente, nu voi ezita în a vă convoca într-o şedinţă, după ce voi discuta cu cei din aparatul de specialitate, cu cei implicaţi. Eu cred că în momentul de faţă principala noastra preocupare este să asigurăm securitatea sanitară a celor aflaţi în prima linie„, a precizat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.