Contractele pentru deszăpezirea drumurilor județene, pregătite. Autoritățile din Bistrița-Năsăud nu vor mai fi luate prin surprindere

În Bistrița-Năsăud, contractele pentru deszăpezirea drumurilor județene sunt pregătite, astfel că, în acest an, iarna nu va mai lua prin surprindere autoritățile județene. Pentru a se asigura că nu vor mai exista probleme, anul trecut, când a fost organizată licitația, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a luat decizia de a semna contractul pe o perioadă de patru ani și nu pe unul singur cum era înainte.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, a vorbit într-o emisiune a unui post local de televiziune despre deszăpezirea drumurilor județene.

Referindu-mă la drumurile județene din Bistrița-Năsăud, cetățenii trebuie să știe că avem circa 709 km de drumuri județene (…) Anul acesta este primul an în care noi nu mai facem licitație pentru deszăpezirea drumurilor județene pentru că ele sunt deja licitate din iarna trecută. Avem doi operatori, care patru ani de zile vor întreține drumurile județene cu material antiderapant, cu sare, cu tot ce trebuie” a declarat Țintean.

Cele două companii care au câștigat anul trecut licitația în acest sens sunt Dimex 2000 Company și LDP.

Drumurile judeţene aflate în administrarea autorităţii contractante au fost împărţite în 5 zone teritoriale, respectiv loturi, după cum urmează: Lot 1 – Bistriţa, Lot 2 – Beclean, Lot 3 – Năsăud, Lot 4 – Şieu, Lot 5 – Lechința. Contractul a fost semnat pentru anii 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 şi 2020-2021.Astfel că, până în 2021 situația va fi sub control și nu vor mai exista întârzieri din cauza procedurilor privind licitațiile. Valoarea totală a contractelor este de aproximativ 20 de milioane de lei. Dimex va asigura întreținerea curentă pe timp de iarnă pe loturile 3,4 și 5, în vreme ce LDP va interveni pe loturile 1 și 2.

”Din punctul meu de vedere starea drumurilor va fi sub control și va fi mult mai bună” a mai adăugat Ioan Țintean.

În ceea ce privește drumurile comunale sau municipale, pe acestea vor interveni utilaje ale primăriilor pe raza cărora se află.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.