Contractul pentru amenajarea unui heliport pe cădirea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost scos la licitație recent de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în subordinea căruia se află instituția medicală bistrițeană. Valoarea contractului „Servicii de proiectare și execuție lucrări de construcții, inclusv utilaje și echipamente aferente, asistență tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului UPU SMURD – Spitalul Județean de Urgență Bistrița – construire heliport pe terasa superioară” este estimat la peste 5,96 milioane lei (peste un milion de euro), fără TVA.

 

Amenajarea unui heliport pe clădirea Spitalului Județean de Urgență este tot mai aproape de a deveni realitate.

Potrivit documentelor existente pe SEAP, termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru înscrierea în cursa pentru obținerea contractului de peste un milion de euro este 5 iulie.

Ideea de a realiza un heliport pe clădirea spitalului nu este una nouă, aceasta datând de aproximativ 8 ani.

„2011, în curtea spitalului. Un elicopter SMURD trece pe deasupra spitalului, în timp ce o ambulanță iese cu girofarul pornit pe poartă.

– Paul (inginer Paul Patca – șef serviciul administrativ în acea perioadă), ce crezi, oare am putea face un heliport sus pe spital? Ce bine ar fi pentru pacienți!

– De ce nu?

Au trecut 8 ani de când am avut acel dialog, iar acum este pe cale de concretizare. 5 iulie, termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru “Proiectare și execuție heliport pe terasa superioară”, a scris pe contul său de Facebook, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Finanțarea pentru realizarea acestui obiectiv de investiții va fi asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Costurile estimate sunt de aproximativ 1,7 milioane de euro.