Control încheiat la Colibița! Ce au descoperit autoritățile

Totul este în regulă la Colibița, nu există, sau cel puțin nu au descoperit autoritățile care au mers în control, nicio deversare de dejecții în lac, așa cum a semnalat mass-media, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

 

Țevile care ies din versanții de pe malul lacului Colibița sunt doar „niște tuburi care drenează și dirijează apa pluvială spre lac„, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, într-o postare pe Facebook, după ce miercuri dimineața a purces în control la fața locului alături de alte câteva instituții, printre acestea regăsindu-se și Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

În această perioadă se topește zăpada, iar proprietarii au dirijat apa rezultată printr-un sistem de drenaj. Așadar, apa care a curs prin acele conducte din cele două locații diferite este nepoluată!
Prefectul Ovidiu Victor Frenț, împreună cu echipa operativă din cadrul Comisiei de Control Colibița, s-a deplasat la fața locului și a constatat aceste aspecte„, explică reprezentanții Prefecturii.

Conform sursei citate, membrii echipei operative au prelevat probe și de la alte conducte găsite pe malul lacului, ale căror rezultate vor fi comunicate în urma analizelor de laborator.

La nivelul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud avem o comisie mixtă, constituită prin ordin al prefectului încă din 2014, care are ca scop ca stațiunea Colibița să fie atestată ca și stațiune turistică, iar anul trecut Colibița a primit acest statut, fiind realizat obiectivul acesteia. 
Mai mult, toate condițiile care stau la baza acestei atestări sunt supravegheate în continuare. Instituțiile abilitate cu controlul calității apei și a protecției mediului monitorizează permanent zona stațiunii Colibița pentru a preveni poluarea și pentru a sancționa cazurile punctuale de încălcare a legii, acolo unde se vor constata astfel de cazuri.

Ideea că lacul ar fi o bombă ecologică este un neadevăr, mai ales că, în ambele cazuri semnalate, este vorba de ape pluviale, provenite de la topirea zăpezii„, mai transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.