Un copil de 13 ani din județul Bistrița-Năsăud, care a căzut de la etajul II al unei unități de învățământ, incidentul petrecându-se într-una dintre pauze, a decedat după o săptămână de chin.

La data de 2 octombrie 2019, un incident îngrozitor s-a produs la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud. Un copil de 13 ani a căzut peste balustrada de protecție de la cel de-al doilea etaj al unității de învățământ. În urma căzăturii, copilul a suferit multiple traumatisme, acesta fiind inițial transportat la Spitalul Orășenesc Dr. George Trifon din Năsăud, după care a fost preluat de un elicopter SMURD și transferat la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca. Copilul avea antecedente medicale, suferind în trecut și o intervenție pe cord, din acest motiv solicitându-se și intervenția elicopterului SMURD. Subiectul a mai fost prezentat de Realitatea de Bistrița AICI.

La o săptămână de spitalizare în unitatea medicală din Cluj-Napoca, marți dimineața, copilul a pierdut lupta cu viața. Autoritățile din Bistrița-Năsăud au fost informate despre acest lucru și vor face demersurile necesare pentru ca băiatul să fie înmormântat.

Am fost informați de șefa Centrului pentru Protecția Copilului din Năsăud că i s-a comunicat decesul copilului de către reprezentanții clinicii unde acesta a fost internat”, a declarat pentru Realitatea de Bistrița directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, Delia Rus.

De asemenea, despre decesul copilului a fost informată și mama acestuia, copilul neavând tată.

”Doar mama copilului a fost anunțată pentru că acesta nu are paternitate stabilită. El mai are încă 6 frați în sistem. Și ei au fost anunțați. Urmează ca centrul, împreună cu DGASPC, să se ocupe de toate procedurile și cheltuielile privind înmormântarea băiatului”, a mai adăugat Delia Rus.

Copilul era elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din orașul Năsăud.

Despre acest incident a fost informat și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, iar în prezent ancheta în acest caz este în plină desfășurare.

De asemenea, potrivit inspectorului școlar general Camelia Tabără, ”în urma acestui incident, IȘJ B-N a dispus inspecții tematice în toate unitățile de învățământ privind desfășurarea și organizarea serviciului pe școală”. 

FOTO: Facebook – Radu Sîrbu