Covor alb în Munții Rodnei! Număr mare de turiști, așteptați să viziteze Poiana cu narcise (FOTO/VIDEO)

Au înflorit narcisele pe Masivul Saca din Munții Rodnei! În această perioadă, jandarmii montani din Rodna efectuează patrulări în Poiana cu Narcise din arealul Parcului Naţional Munţii Rodnei pentru a fi la dispoziţia turiştilor cu sfaturi privind modul de comportare pe timpul excursiilor în această zonă.

Narcisele din zona cunoscută sub denumire de Poiana cu narcise atrag mai ales în această perioadă foarte mulţi turişti din ţară şi din străinătate. ”Având în vedere faptul că florile au început să înflorească, turişti, elevi, dar şi localnici vor vizita în zilele următoare această zonă”, sunt de părere jandarmii bistrițeni care efectuează patrulări, atrăgând atenția că Poiana cu Narcise este protejată de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină.

Potrivit jandarmilor montani din Rodna, momentan narcisele sunt înflorite în proporţie de aproximativ 50%, iar în perioada următoare se așteaptă ca un număr mare de turiști să viziteze poiana.

Rezervaţia naturală aflată în Munţii Rodnei, are o suprafață de 5 hectare şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), protejată de lege, pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1.600 m, într-o asociaţie dominată de Barba Ursului.

Pe Muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situată la 8 km de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului”, mai arată Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

FOTO/VIDEO: Jandarmeria Montană Rodna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.