Moțiunea de cenzură al cărui text a fost citit luni în plenul Parlamentului nu este doar a opoziției, ci a întregii societăți românești, spune deputatul USR de Bistrița-Năsăud Cristina Iurișniți. Asta în condițiile în care mai bine de jumătate dintre români o duc mai prost decât anul trecut, inflația a crescut la 5%, iar datoria publică a României a ajuns la 400 miliarde lei.

 

Deputatul USR Cristina  Iurișniți este conștientă că moțiunea de cenzură nu va trece doar cu voturile parlamentarilor opoziției.

Moțiunea de cenzură inițiată de opoziție nu are șanse să treacă fără votul din partea parlamentarilor reprezentând Minorități, UDMR sau fără votul câtorva PSD-iști pe care să-i apuce o criză de conștiință… utopică„, a scris pe Facebook aleasa de Bistrița-Năsăud.

Totuși, arată aceasta, moțiunea aceasta aparține nu doar opoziției, ci întregii societăți românești, care o duce mai rău decât anul trecut.
Chiar și așa, această moțiune nu este doar a opoziției, este a societății românești care decide să protesteze perseverent, să nu cedeze, să trezească cetățenii pasivi care spun ca politica nu îi interesează. 
52% din români trăiesc mai prost decât anul trecut!
Avem o inflație de 5% și o datorie publică de 400 miliarde de lei. 4, 6 milioane de români se află în zona sărăciei; aproximativ 43% dintre tinerii cu vârstă cuprinsă intre 15-29 trăiesc în risc de sărăcie„, susține Iurișniți.

Situație dezastruoasă este și în sistemul de educație, unde în 2 ani au fost schimbați 5 miniștri, iar 1 din 5 copii nu frecventează școala.

Am avut la Educație 5 miniștri în 2 ani, dar încă avem 1 din 5 copii care nu merge la școală. Programul Școala după Școală nu este finanțat iar de „O masă la școală” nu poate fi vorba decât pentru aproximativ 20 de școli din cele 19.543 de școli. 
În schimb, conform statisticilor, în 2018, la nivel national s-au contabilizat 2.400 de școli cu grupurile sanitare în curte. Dacă Educație nu e, nimic nu e!„, a mai subliniat Iurișniți.