Cristina Iurișniți: ALERTĂ! Dragnea fură și dosare cu semnături Fără Penali

Deputatul USR Cristina Iurișniți acuză Secretariatul General al Camerei Deputaților că a întocmit o notă adresată CCR cu privire la semnăturile pentru campania Fără Penali, în care numărul acestora apare mult diminuat. Totodată, USR va trimite, joi, inițiativa la CCR, Cristina Iurișniți anunțând că formațiunea din care face parte va depune și o plângere penală.

 

Cristina Iurșniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud, spune că în nota pentru CCR  întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaților cu privire la semnăturile Fără Penali, apare înscrisă o cifră cu mult mai mică în comparație cu ceea ce au depus inițiatorii campaniei.

Am analizat nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaților cu privire la semnăturile Fără Penali și am constatat cu stupoare că apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături înregistrate, în condițiile în care USR a depus peste 800.000 de semnături în Parlament, restul până la un milion fiind încă blocate prin primării din țară. În această notă LIPSESC foarte multe dosare depuse, fără nicio explicație. Tot în notă apare o cifră de 93.775 semnături care nu sunt atestate de primării din motivele abuzive pe care le știți deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresă incompletă pentru că lipsește etajul)„, arată Cristina Iurișniți.

Potrivit acesteia, PSD încearcă de fapt, să trimită la CCR un număr de semnături mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să invalideze inițiativa.

Ajunge cu minciunile! Avem OPIS-uri ca să demonstrăm fiecare semnătură depusă. Avem copii după dosare cu stampila Camerei Deputaților. Este fals în acte oficiale ceea ce face Liviu Dragnea prin Secretariatul General, după ce a comis un abuz în serviciu și a blocat peste 100 de zile inițiativa în Camera Deputaților. Comanda politică a lui Dragnea a devenit mai importantă decât legea. Secretariatul Camerei Deputaților nu avea competența de a verifica semnăturile, ele au fost deja validate de primării”, declară Iurișniți.

Aleasa bistrițeancă precizează că, astăzi la ora 11, „ÎNAINTE de trimiterea inițiativei la CCR, vom clarifica situația„.

Președintele comitetului de inițiativă Mihai Badea, alături de Stelian Ion și Cristina Prună vor merge la Secretariatul General să lămurească lucrurile. Plângerea penală este pregătită„, a mai adăugat Cristina Iurișniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.