Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, a anunțat că pe ordinea de zi a Comisiei de egalitate de șanse, al cărei președinte este aleasa bistrițeancă, au fost introduse legile parteneriatului civil, trei propuneri diferite cu același obiect de reglementare. Una dintre propuneri a primit aviz favorabil. Nu a fost singura inițiativă care a primit aviza din partea comisiei condusă de Cristina Iurișniți.

 

Azi, 10 decembrie, când sărbătorim Ziua Internațională a drepturilor omului, am dat un aviz favorabil plx152/ 2019 inițiat și susținut de parlamentarii USR, alături de parlamentari din tot spectrul politic„, a scris deputata bistrițeancă pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Cristina Iurișniți a arătat că partidul său a propus și votat pentru recunoașterea drepturilor copiilor din medii defavorizate la educație atât în Comisia pentru egalitate de șanse cât și în Comisia de învățământ.
USR a reluat un proiect început în 2016 de încurajare a familiilor din medii vulnerabile de a-și înscrie copiii la grădinițe în vederea reducerii abandonului școlar .
Tichetele de grădiniță de 100 de lei vor încuraja incluziunea socială educațională prin prezența copiilor în unitățile de învățământ.
Aceste tichete vor fi condiționate de frecvența regulată a copiilor în grădinițe, aceștia neputând să lipsească mai mult de 3 zile cu anunțul cadrelor didactice.
De asemenea, absențele motivate medical nu pot să depășească 50% din totalul zilelor de grădiniță„, a mai precizat aleasa bistrițeană.

Potrivit Cristinei Iurișniți, toate aceste măsuri sunt integrate în Strategia Europa 2020 care au ca obiective principale reducerea abandonului școlar și promovarea incluziunii sociale și educaționale.