Cristina Iurișniți, despre școala gimnazială din Slătinița: „O clădire părăsită, unde nu se mai întâmplă nimic!”. Ce soluții are deputatul USR

După ce primarul Ovidiu Crețu i-a trimis pe școlarii și preșcolarii din cartierul bistrițean Slătinița, la oliță, deputatul USR Cristina Iurișniți îl taxează. Aleasa de Bistrița-Năsăud îi atrage atenția edilului că, în același cartier, clădirea școlii gimnaziale, aflată în proprietatea Primăriei Bistrița, zace goală, și în curând va intra într-un proces de degradare.

 

Cristina Iurișniți este cea care a atras atenția despre problemele existente la școala din cartierul bistrițean Slătinița, unde copiii sunt nevoiți să se spele folosin apa dintr-un bidon și să meargă la toaletele existente în fundul curții unității școlare. Și toate acestea sunt din cauză că municipalitatea nu a catadicsit să introducă rețea de apă și canalizare în cartierul bistrițean. Ba mai mult, edilul Bistriței i-a trimis pe copii la oliță.

 

Dacă la această problemă, primarul a răspuns că pot veni cu olița copiii de grădiniță, îi reamintesc totuși, că acele toalete ecologice cerute de reprezentantul comunității în recenta ședință a CL, trebuie instalate cât mai urgent, pentru o minimă decență a unor servicii de bază, pe care Primăria Bistrița trebuia să le asigure de vreo 10 ani„, arată Cristina Iurișniți într-un comunicat.

 

Deputatul USR aduce acum în atenție o altă problemă, legată de aceeași școală din Slătinița. Este vorba despre clădirea școlii gimnaziale care, din lipsă de elevi, zace goală.

Lângă clădirea școlii primare pe care am vizitat-o înainte de începerea școlii, se află cladirea școlii gimnaziale, care e părăsită, nu sunt activități, elevii de gimnaziu preferând să facă naveta în oraș. 
Ce se întâmplă cu această clădire de interes public, aflată în proprietatea Primăriei Bistrița? Dacă nu i se dă nicio destinație, ea va intra cu siguranță într-un proces de degradare din lipsa de preocupare a autorităților!”, subliniază Iurișniți.

Pe lângă critici, deputatul USR vine și cu o soluție care să împiedice dispariția clădirii respectiveSoluția poate fi înființarea unui centru de primire a victimelor violenței, sau a unei școli profesionale, sau a unui centru after school pentru cei aproximativ 40 de copii din Slătinița, care au rămas în vechea școală! Soluții se pot găsi dacă există interes și preocupare!„, arată Iurișniți.

 


Până atunci, fâlfâie steagul european într-o școală primară fără apă curenta și canalizare în 2018, având alături o clădire părăsită, unde nu se mai întâmplă nimic!„, conchide aceasta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.