Deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că rezultatul alegerilor prezidențiale de duminică va fi influențat de modul în care vor alege să voteze cetățenii din Diaspora. ”Cei din afară vor influența votul din interiorul țării. Aceasta este singura soluție pentru evoluție”, este de părere deputatul. 

Vrem ca Diaspora să fie cât mai apropiată de România. Nu putem avea două Românii, cei din ţară şi cei din afara ţării. Şi aici chiar ar fi de spus că un român plecat afară, dacă sună, aduce cel puţin cinci voturi (…) Singura soluţie pentru evoluţie este lucrul acesta. Cei din afară vor influenţa votul din interiorul ţării. Știm foarte bine, copiii plecați își sună părinții și le spun votează așa sau așa. Am întâlnit oameni la țară care spuneau că o să își sune copiii, oameni simpli, de la țară, care ne spuneau cu sinceritate acest lucru„, a declarat Cristina Iurişniţi.

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud spune că își dorește ca votul de duminică să fie unul ”care va însănătoşi România, un vot care să ducă România spre valorile europene, de care ne-am îndepărtat în ultimii doi ani şi jumătate, de când am avut PSD la putere”.

În ceea ce privește candidatul Alianței USR – Plus la alegerile prezidențiale, Dan Barna, Cristina Iurișniți spune că acesta are mari șanse să intre în turul al doilea al alegerilor.

”Dan Barna are mari şanse să intre în turul doi. Alianţa USR – PLUS îşi doreşte un preşedinte implicat, un preşedinte aproape de oameni, un preşedinte care contează pentru români, care o să aducă o reală schimbare în ceea ce priveşte modalitatea de a face politică la nivel prezidenţial”, a mai precizat deputatul.