Deputatul USR Cristina Iurișniți a făcut o solicitare către Ministerul Sănătății, semnalând prin intermediul acesteia și o problemă cu care se confruntă două unități administrativ-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud.

”Autoritățile administrației localităților Beclean și Prundu Bârgăului m-au informat că au înființat și dotat cabinete medicale școlare în dorința de a le oferi elevilor cele mai bune servicii medicale. Din păcate, și la acest moment, cabinetele școlare stau închise pentru că Ministerul Sănătății nu a alocat finanțarea pentru salarizarea posturilor de medici stomatologi în aceste unități școlare”, spune deputatul Cristina Iurișniți.

În aceste condiții, deputatul a făcut o solicitare către Ministerul Sănătății, condus de ministrul Sorina Pintea.

Astfel, deputatul USR mai spune că ”pe această cale, i-am solicitat urgent ministrului Sorina Pintea să aloce fondurile necesare pentru a asigura resursa umană în cabinetele școlare”.

Cristina Iurișniți este de părere că ”fără un dialog constant și eficient între autoritățile centrale și locale nu putem să vorbim despre identificarea acelor soluții concrete care să răspundă nevoilor cetățenilor”.