Deputatul USR Cristina Iurișniți se arată revoltată pentru faptul că, pentru a nu vota vacantarea mandatului deputatului PSD (ex PMP) Octavian Goga, social-democrații au preferat să suspende ședința Camerei Deputaților. 

 

PSD face orice pentru a-și apăra condamnații penali! Astăzi, pentru a nu vacanta locul de deputat al condamnatului definitiv Octavian Goga, social-democrații au preferat să suspende ședința de vot final a Camerei Deputaților„, a scris deputata bistrițeancă pe contul său de Facebook.

Potrivit acesteia, conducerea Camerei Deputaților a încercat să modifice ordinea de zi a ședinței, iar până la final au decis să nu asigure cvorumul necesar pentru validarea deciziei.

În prima fază, au încercat să modifice abuziv ordinea de zi a ședinței. Când această strategie a eșuat, cei peste 100 de deputați PSD prezenți la ședință și-au scos cartele de vot pentru a suspenda ședința, chiar dacă pe ordinea de zi figurau și alte proiecte de lege importante.

Prin refuzul repetat de a vacanta locul de deputat al lui Octavian Goga, PSD ignoră o decizie definitivă a instanței, dar și voința a peste 1 milion de români care au semnat pentru inițiativa «Fără penali în funcții publice», astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai aibă acces la funcții de decizie în statul român„, a mai notat Cristina Iurișniți.

Pe 24 septembrie 2018, deputatul Octavian Goga a fost condamnat defintiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și sustragere de la prelevare de probe biologice. În acest context, PMP a solicitat Parlamentului încă din octombrie a anului trecut să ia act de încetarea mandatului de deputat al lui Octavian Goga.

Condamnat definitiv în septembrie 2018 la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, deputatul PSD și-a exercitat, practic, mandatul fără drept mai bine de un an. În acest interval, Octavian Goga, trecut la PSD după ce a fost ales pe lista PMP, a votat de peste 1.100 de ori. Inclusiv pentru bugetul de stat pe 2019 și pentru noua lege a pensiilor, dar și pentru modificările neconstituționale aduse Codurilor penale. Condamnații definitiv nu au ce căuta în Parlamentul României să facă și să voteze legi!„, a arătat Cristina Iurișniți.

În acest context, deputata USR de Bistrița-Năsăud susține că votul de joi de la moțiunea de cenzură „este primul pas spre declanșarea alegerilor anticipate și reconstrucția României!„.