Deputatul bistițean Ionuț Simionca a ridicat, în plenul Parlamentului, problema crizei lemnelor de foc cu care se confruntă din ce în ce mai mulți locuitori din diverse zone ale țării, inclusiv din Bistrița-Năsăud.

”Criza lemnelor de foc nu este o criză nouă pentru locuitorii satului Rusu Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud. Anul trecut, o femeie din sat a murit înghețată deoarece nu avea cu ce să se încălzească” susține deputatul bistrițean Ionuț Simionca.

Acesta a purtat discuții cu localnicii de pe Valea Bârgăului, iar oamenii i s-au plâns acestuia și i-au spus problemele cu care se confruntă. ”Oamenii din sat mi-au spus zilele trecute că nu beneficiezi de ajutorul de urgenţă de la Primărie constând în lemne de foc decât dacă ai relații. Lucru de neacceptat, cu atât mai mult cu cât cei aflați în această situație sunt moștenitorii grănicerilor, iar pădurile din localitate le aparțin, nefiind naționalizate vreodată” a precizat Simionca.

Potrivit parlamentarului, criza lemnelor de foc își face simțită prezența și pe Valea Bârgăului, pe Valea Ilvelor, precum și în alte localități din județul Bistrița-Năsăud și din alte județe din România.

De la tribuna Parlamentului, Ionuț Simionca a făcut apel la autoritățile locale să se îngrijească de persoanele sau familiile aflate în dificultate. Deputatul propune ca acestor persoane să li se ofere lemne de foc pentru a reuși să treacă peste iarnă.

Criza lemnelor de foc nu este o criză nouă pentru locuitorii satului Rusu Bârgăului. Anul trecut, o femeie din sat a murit înghețată deoarece nu avea cu ce să se încălzească. Oamenii din sat mi-au spus zilele trecute că nu beneficiezi de ajutorul de urgenţă de la Primărie constând în lemne de foc decât dacă ai relații. Lucru de neacceptat, cu atât mai mult cu cât cei aflați în această situație sunt moștenitorii grănicerilor, iar pădurile din localitate le aparțin, nefiind naționalizate vreodată.Din păcate, criza lemnelor de foc își face simțită prezența și în Valea Bargaului, în Valea Ilvelor, precum și în alte localități binecuvântate de Dumnezeu și uitate de oameni din județul Bistrița-Năsăud și din alte județe din România.De la tribuna Parlamentului, am facut astăzi un apel la autoritățile locale să se îngrijească de persoanele sau familiile aflate în dificultate și să le dea lemne de foc cu care oamenii necăjiți să treacă peste iarnă.

Publicată de Ionut Simionca pe Miercuri, 3 Octombrie 2018