Iubitorii de lectură, dar și de mișcare în aer liber sunt așteptați să participe la cea de-a doua ediție a Crosului CoșBook, eveniment organizat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

”În 2016 Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud a avut îndrăzneala să organizeze un concurs de alergare. ”Crosul CoșBook, Alerg o carte!”. Îl repetăm în 29 Septembrie 2018! Crosul CoșBook 2. De ce? Păi să vă spunem, este strategia noastră de a vă atrage spre biblioteca noastră cu cărțile ei cu tot. Ș i… pentru asta am luat în seamă o activitate la îndemână și pe care mulți bistrițeni o practică: alergarea în aer liber. Șmecher, nu? Ineditul? Cu 300 m înainte de linia de sosire fiecare participant va primi o carte personalizată Coșbook cu care va trece linia de finish și care îi rămâne pe veci lui” au precizat pe pagina de Facebook a evenimentului organizatorii.

Crosul se va desfășura în Parcul Municipal din Bistrița cu punctul de Start/Sosire în fața bibliotecii și vor fi trei probe: Adulți – 3 ture de parc, aproximativ 5 km (+16 ani), Copii – o tură de parc, aproximativ 1.8 km (10-15 ani) și Family – copil (<10 ani) însoțit de un adult.

Crosul are ca scop promovarea lecturii și atragerea spre bibliotecă a membrilor comunității ținând cont de o activitate pe care majoritatea oamenilor o practică, și anume: alergarea în aer liber” mai completează organizatorii.

Competiția se adresează amatorilor, iar înscrierea este gratuită și se poate face atât la sediul instrituției de pe strada Alexandru Odobescu nr. 11 (Secția Adulți), cât și la numărul de telefon 0363 401355. Programul înscrierilor este de luni până joi între orele 10:00 – 18:00 și vineri între orele orele 08:00 – 16:00. Se vor premia categoriile open, iar premiile vor fi simbolice.

În septembrie 2016 au fost alergate 255 cărți.