Pârtia de schi Cocoș amenajată în Complexul Wonderland din municipiul Bistrița a fost din nou închisă, deoarece temperaturile ridicate din ultima perioadă nu au permis producerea de zăpadă artificială, astfel că deși astăzi este declarată zi liberă, iubitorii sporturilor de iarnă nu se vor putea bucura de câteva ore de relaxare pe pârtie. 

”Ca urmare a temperaturilor ridicate din ultimele zile, care nu au permis realizarea de zăpadă artificială, Pârtia Cocoș nu se va deschide astăzi și urmează să fie redeschisă de îndată ce condițiile meteo vor fi de natură să asigure funcționarea ei în bune condiții. Îi asigurăm pe iubitorii sporturilor de iarnă că rămânem în continuare pregătiți cu utilajele și personalul care deservește pârtia și vom acționa în așa fel încât să o redeschidem de îndată ce acest lucru va fi posibil” anunță primarul municipiului Bistrița, printr-un comunicat de presă.

Până în prezent, în sezonul rece 2018 – 2019, pârtia a funcționat o săptămână, în perioada 9 – 17 ianuarie, cu întrerupere de o zi, 14 ianuarie, când au fost făcute reviziile necesare pentru siguranța schiorilor. În data de 17 ianuarie, din cauza temperaturilor ridicate, pârtia a fost închisă și a fost redeschisă în zilele de 22 și 23 ianuarie, câte trei ore, între 18:00 și 21:00, când iubitorii sporturilor de iarnă au putut schia în nocturnă.

Pârtia „Cocoş” are o lungime de 1.350 m, iar transportul pe cablu este asigurat de un telescaun cu patru locuri. Pârtia este dotată și cu tunuri care produc zăpadă artificială și este întreținută de o echipă a Primăriei Bistrița, iar telescaunul este operat tot de personalul propriu autorizat al Primăriei Bistrița din cadrul Direcției Educație, Turism.