După ce Austria a anunțat că își menține împotrivirea cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen, vicepreședintele Camerei Deputaților, deputatul social-democrat Daniel Suciu, a reacționat dur pe pagina sa de Facebook.

 
 
„Keine Anschluss Romania! Fiind ardelean, invățam despre mitul bunului împărat de la Viena, ca o expresie a milei revărsate de imperiali asupra românilor calici din Transilvania. S-au dus vremurile în care chiar și Avram Iancu a luat țeapă de la bunul împărat și le-am prins iar noi, când suntem păcăliți și umiliți. Ne sunt bune conturile la băncile împăratului, ne sunt bune mașinile ce alimentează benzinăriile lor, ne sunt bune pădurile, ne sunt buni turiștii ce le mănâncă șnițelul vienez dar nu suntem buni să fim egalii lor”,  a scris alesul bistrițean.
 
Daniel Suciu spune că această umilință nu trebuie uitată de români și să nu tăcem.
 
„Oare până la urmă ce mai vor de la noi, că poveștile cu imigrația e o poveste de fentă pentru proști. Noi tot vom ajunge in Schengen, dar umilința asta nu trebuie uitată, nici întors obrazul. Răule împărat, mai devreme sau târziu, ca-n istorie, roata se va învârti!
PS-când a murit, Avram Iancu avea asupra sa o scrisoare nicicând trimsă curții de la Viena. Din orgoliu, modestie sau dezamăgire. Să nu repetăm această lecție a istoriei, tăcând!”, a precizat deputatul social-democrat.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud