După ce a fost nominalizat de Partidul Social Democrat pentru a ocupa fotoliul de ministru al Dezvoltării, deputatul bistrițean Daniel Suciu a afirmat, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare, că această funcție reprezintă ”o uriașă responsabilitate”. La aflarea veștii, liderii politici ai PSD Bistrița-Năsăud i-au transmis mesaje de încurajare și susținere. 

Partidul Social Democrat s-a reunit, marți, într-o ședință a Comitetului Executiv Național în urma căreia s-a stabilit că bistrițeanul Daniel Suciu va fi nominalizarea partidului pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. La scurt timp după nominalizare, deputatul Daniel Suciu a afirmat că acest lucru reprezintă o ”uriașă responsabilitate”, însă susține că va rămâne cu ”capul pe umeri”.

Viața ne oferă lecții, satisfacții și provocări iar ele nu sunt niciodată întâmplătoare. De-a lungul anilor am înțeles acest lucru și am rămas mereu cu capul pe umeri și încrezător în Bunul Dumnezeu. Le mulțumesc premierului Dăncilă și președintelui Dragnea pentru această uriașă responsabilitate și le sunt îndatorat tuturor colegilor din țară pentru încredere și susținere. Colegilor mei bistrițeni și sîngeorzeni, alături de care muncesc de atâția ani, le spun că o voi face și de acum cu același devotament și dorință de a construi. Radu Moldovan și PSD Bistrița-Năsăud, mulțumesc!” a scris Daniel Suciu pe pagina personală de pe o rețea de socializare.

La rândul lor, liderii politici ai PSD Bistrița-Năsăud i-au transmis colegului lor mesaje de încurajare.

Astfel, printre cei care îl susțin pe Daniel Suciu se numără și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. ”Mă bucur că munca bistrițeanului nostru Daniel Suciu a fost răsplătită și el a fost nominalizat pentru funcția de Viceprim-ministru și Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sper că Președintele României va fi de acord cu această propunere! Daniel Suciu este un om capabil si energic care va face multe lucruri bune pentru România din această demnitate! Felicitări Daniel și mult succes! Avem cu toții încredere în tine!” a afirmat Moldovan.

De asemenea, fost ministru, deputatul Doina Pană a afirmat că Daniel Suciu a demonstrat în toți anii în care a fost alături de PSD că merită votul colegilor săi: ”Consilier județean multe mandate, deputat la al doilea mandat, lider de grup al deputaților PSD în cea mai tensionată perioadă parlamentară și de curând secretar general adjunct al PSD, Daniel Suciu a demonstrat cu vârf și îndesat că-și merită votul unanim de astăzi din CEX pentru propunerea de vicepremier și ministru la MDRAP. Felicitări Daniel Suciu și Doamne ajută!” i-a transmis Doina Pană.

Și președintele organizației de tineret a PSD Bistrița-Năsăud, funcție pe care și Daniel Suciu a ocupat-o, Bogdan Ivan Gruia, este alături de deputatul bistrițean.

În urmă cu mai puțin de doi ani luam la pas județul Bistrița-Năsăud alături de Daniel Suciu pentru a vedea “din iarbă” problemele oamenilor! Astăzi, Daniel a fost nominalizat Viceprim-ministru al României și Ministru al Dezvoltării Regionale! Mă bucură tare mult faptul că un om tânăr și capabil a ajuns aici! Sper că Președintele Klaus Iohannis va accepta această nominalizare care nu poate fi contestată și Daniel va deveni cel mai tânăr Vicepremier din istoria României! Felicitări Daniel și mult succes! Am încredere în tine si sunt sigur că vei face multe lucruri bune pentru România și pentru români!” a transmis Bogdan Ivan Gruia.

În ceea ce privește nominalizarea deputatului Daniel Suciu, aceasta va ajunge la președintele Klaus Iohannis, cel din urmă stabilind dacă o va accepta sau nu.