Primăria municipiului Bistrița informează că lucrările de la intersecția străzilor Ioan Slavici – Colibiței – Arțarilor vor fi finalizate joi, 4 iulie, iar de vineri, 5 iulie, mașinile vor putea circula pe această trecere la nivel cu calea ferată. Astfel, șoferii nu vor mai fi nevoiți să aleagă rute ocolitoare pentru a evita această zonă.

În intersecția dintre cele trei străzi s-au executat lucrări pentru lărgirea părții carosabile, astfel încât să se poată amenaja trei benzi de circulație, încercându-se astfel fluidizarea traficului. Două dintre benzi vor fi destinate autovehiculelor care vin dinspre strada Subcetate spre strada Ioan Slavici și una dinspre Ioan Slavici spre Subcetate.

În plus, tot în urma acestor lucrări s-a luat decizia de transforma strada Arțarilor în stradă pe care se va putea circula în ambele sensuri pe toată lungimea sa. Astfel, chiar și în zona din spatele Pieței Decebal, unde până acum era sens unic, se va putea circula în ambele sensuri.

”Am fost prezent pe șantier pentru a mă asigura că se depun toate eforturile pentru finalizarea cât mai rapidă a acestor lucrări și reluarea traficului auto pe acest sector atât de important”, a declarat viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

Lucrările au început în urmă cu aproximativ două săptămâni.