O bătrână din Măgura Ilvei s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce, depistată pozitiv cu  CoVid-19. Femeia este grav bolnavă, fiind imobilizată la pat.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, o femeie în vârstă de 83 de ani, din localitatea Măgura Ilvei, este cercetată pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. 

„La data de 8 mai, numita M. R., în vârstă de 83 de ani, domiciliată în comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud a fost depistată pozitiv cu COVID-19, iar cu ocazia sosirii echipajului de ambulanță la domiciliul acesteia, a refuzat să fie transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Bistrița în vederea internării, existând riscul de răspândire a bolii”, precizează în document, procurorul șef Angelica Țiganetea.

 

Potrivit primarului comunei Măgura Ilvei, bătrâna de 83 de ani, este grav bolnavă, fiind imobilizată la pat. Aceasta a rămas deocamdată acasă și este izolată la domiciliu. 

„Femeia este imobilizată la pat și nu a vrut să meargă la spital. A spus că ea vrea să moară acasă. Nu știm de unde a luat virusul, dar toți cu care a intrat în contact sunt izolați la domiciliu”, a declarat pentru Realitatea de Bistrița, primarul comunei Măgura Ilvei, Valer Avram.