Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud, care susține că a solicitat în mai multe rânduri înlocuirea ministrului Educației Naționale, și-a exprimat punctul de vedere cu privire la demiterea Ecaterinei Andronescu.

Am avut multe poziții publice pentru demiterea acestei ministru-catastrofă pentru sistemul de învățământ românesc! E clar că Madam Abramburescu a fost demisă pe criterii politice de Veorica, care scapă astfel de un adversar!”, este de părere deputatul USR.

Parlamentarul adaugă: ”rămânem cu speranța de a nu mai da de un al gropar al Educației la minister. Până una alta, Dăncilă l-a numit interimar pe ministrul culturii, Breaz, rector la Universitatea Alba Iulia, pentru care familiile monoparentale, o mamă și un copil, cum e exemplul meu personal, nu sunt familii! Mi-a spus-o în direct, la Realitatea TV, foarte „pătruns” de tema familiei tradiționale”.

Reamintim că Ecaterina Andronescu a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă în urma unor declarații pe care fostul ministru le-a făcut cu privire la cazul de la Caracal, după ce aceasta a afirmat că ea a învăţat de acasă să nu se urce într-o maşină cu un străin.

Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, a fost propus pentru a prelua interimatul la Ministerul Educației Naționale.