Decizia Primăriei Bistrița față de programul de funcționare stabilit pentru Pârtia de schi Cocoș a determinat-o pe Cristina Iurișniți, deputat din partea Uniunii Salvați România filiala Bistrița-Năsăud, să ceară explicații administrației locale. Aceasta s-a arătat nemulțumită de faptul că în prezent, pârtia funcționează doar trei ore pe zi, iar în final de săptămână instalația de nocturnă nu funcționează. Iurișniți numește acest program ”ani-cetățeni”. 

Primăria Bistrița a deschis, marți, pentru trei ore, folosind instalația de nocturnă, Pârtia de schi Cocoș din Complexul Wonderland – Unirea. ”Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, 22 ianuarie 2019, de la ora 18.00 ca urmare a temperaturilor mai scăzute precum și a eforturilor personalului care deservește acest obiectiv, de a asigura condiții corespunzătoare desfășurării acestor activități. În perioada următoare pârtia va fi deschisă zilnic între orele 18.00 – 21.00, urmând să comunicăm în timp util eventualele modificări ale programului de funcționare” a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu.

Programul scurt de funcționare a atras, din nou, comentarii din partea opoziției. De această dată, parlamentarul Cristina Iurișniți este cea care a precizat că acest program îi aduce aminte de anii ’80, când românii aveau acces la program TV doar câte două ore pe zi. ”Începând din seara asta, s-a schiat la Bistrița 3 ore, între orele 18:00 și 21:00! Chestia asta îmi amintește de programul TVR de 2 ore din anii ’80!” a spus Cristina Iurișniți.

Deputatul bistrițean l-a întrebat pe primarul municipiului Bistrița care sunt motivele unui astfel de program pe care îl numește ”anti-cetățeni”. ”Dacă tot s-au investit peste 5 milioane de euro prin împrumuturi bancare, dacă tot plătim 130 de mii de euro pentru întreținere, care sunt motivele reale ale unui astfel de program?” a mai precizat Iurișniți.

În solicitarea sa către Primăria Bistrița, deputatul cere explicații și față de faptul că instalația de nocturnă nu funcționează în week-end.

Un răspuns la solicitarea adresată în mod oficial Primăriei Bistrița de către deputatul Cristina Iurișniți va fi oferit de administrația locală într-un termen de cel mult 30 de zile.