În județul Bistrița-Năsăud, candidatul Partidului Mișcarea Populară, Theodor Paleologu, a fost votat de 7.346 de alegători, reușind astfel să obtină un procent de 6,15%. Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, spune că scorul obținut la nivel județean este ”unul bun”, iar în urma rezultatului a tras și câteva concluzii. 

”Pentru PMP Bistrița-Năsăud, scorul de la prezidențiale este unul bun, în contextul în care acesta marchează o creștere cu 1,3 procente a sprijinului pentru partid față de alegerile europarlamentare din mai”, a declarat președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

Deputatul Ionuț Simionca mai completează că în urma scrutinului electoral de duminică, se impun câteva concluzii. Astfel, în opinia deputatului, ”la alegerile prezidențiale, votul politic a contat foarte mult, această ecuație avantajând hotărâtor partidele mari”. De asemenea, Ionuț Simionca este de părere că ”dacă s-ar fi început campania candidatului PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu, încă de anul trecut, cu siguranță scorul ar fi fost mai bun”.

Potrivit parlamentarului, la nivel județean, ”scorul PMP a fost peste cel obținut de ALDE și Pro România. În același timp, diferența dintre USR și PMP s-a redus în ultimele 5 luni de la 10% la puțin peste 3%”.

Totodată, Ionuț Simionca mai spune că în ceea ce îl privește, prioritățile sale nu s-au schimbat. ”Munca mea merge mai departe. Rezultatele pe care le-am obținut mă încurajează să lupt în continuare pentru proiectele pe care le-am inițiat și pentru bistrițeni”, a mai precizat Ionut Simionca.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în funcție de procentul obținut, candidatul PMP la alegerile prezidențiale s-a situat pe cel de-al patrulea loc, după PNL, PSD și USR.