Deputatul bistrițean Robert Sighiartău și-a exprimat, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare, punctul de vedere cu privire la cazul Caracal și modul în care instituțiile statului l-au gestionat. În opinia liberalului, ”avem un stat nefuncțional, care nu este în stare să asigure siguranța cetățenilor și care este compromis din cauza corupției și a incompetenței generalizate”.

Pentru orice român de bună-credință este limpede că nu se mai poate așa. Nu mai putem tolera un stat politizat, care răspunde comenzilor unor politicieni nepăsători față de poporul pe care ar trebui să-l reprezinte cu cinste”, a precizat secretarul general al PNL.

Liberalul bistrițean consideră că ”România trece prin momente dramatice și ceea ce se întâmplă în aceste zile arată că am ajuns la capăt de drum. Tot sistemul politico-administrativ, care funcționează pe bază de relații și cumetrie, își arată adevărata față. Avem un stat nefuncțional, care nu este în stare să asigure siguranța cetățenilor și care este compromis din cauza corupției și a incompetenței generalizate. Guvernarea de astăzi exprimă exact cum nu trebuie să facem de acum încolo”.

Parlamentarul este de părere că soluția pentru ieșirea din această situație este ”clădirea unui nou sistem public bazat pe merit, competență și pe promovarea valorilor în societate”.

”Avem tineri și nu numai tineri, care performează în domeniile lor. Ei trebuie să conducă și să reprezinte țara. Vom avea viitor dacă îi vom pune în slujba țării pe cei care pun mai presus de orice binele și siguranța cetățeanului”, a încheiat Sighiartău.