Deputatul Simionca vrea decontarea navetei pentru personalul din Sănătate

Deputatul PMP Ionuț Simionca a depus o inițiativă legislativă care vizează obligativitatea decontării navetei pentru personalul din sistemul de sănătate, după modelul practicat în sistemul de învăţământ. Potrivit acestuia, iniţiativa  a fost semnată de încă 50 de parlamentari.

 

Acest lucru nu este reglementat în actuala legislaţie. În consecință, am analizat toate proiectele de lege şi am ajuns la concluzia că putem să prevedem obligaţia Ministerului Sănătăţii sau a autorităţilor locale care sunt responsabili de acea instituţie spitalicească să cuprindă în bugetele lor decontarea navetei pentru specialişti. Dacă cineva locuieşte în afara oraşului şi lucrează la spital, să-i fie decontat transportul. Este o propunere legislativă bună. Acest lucru se întâmplă deja pentru cadrele didactice şi poate fi aplicat şi în sănătate, pentru că sunt la fel de importante. Şi învăţământul, şi sănătatea sunt la fel de importante„, a declarat deputatul bistrițean, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, deocamdată nu se cunoaşte o cifră exactă a celor care ar urma să beneficieze de prevederile acestei legi, dacă va fi adoptată.

Imaginaţi-vă că cineva face naveta de la Teaca la spital la Bistriţa şi vine cu un mijloc de transport în comun. Abonamentul este peste 200 de lei. Noi propunem ca decontarea să se facă exact ca şi în sistemul de învăţământ”, a concluzionat Ionuț Simonca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.